Jdi na obsah Jdi na menu

Vstupní dveře - ústa domova

Vchodové dveře jsou ve feng shui nazývány ústami Čhci nebo také ústami domova. Je to prostor, kudy proudí do domu energie a kudy přichází nové přiležitosti a ovlivňují mnoho aspektů života. Důležité jsou jak dveře samotné, tak i prostor v jejich okolí.

 

NIKDY NEBLOKUJTE HLAVNÍ VCHOD

Je důležité, aby byl vchod do domu bez překážek. Dohlédněte na to, aby vstupující energii nic nepřekáželo v cestě a aby se daly dveře plně otevřít. U zdí v okolí dveří nesmí stát velké kusy nábytku ani nic jiného, co by způsobovalo, že se dveře budou otevírat jen částečně. Ideální je mít před domovním vchodem široký prostor. Dveře, které se mohou otevřít méně, než na 90° symbolizují, že jste méně oteveřni přicházejícímu bohatství, energii a příležitostem. Tento stav dveří ve Vašem životě vytváří drobné překážky, které zabraňují volnému průtoku příznivých okolností.

Pokud vyčistíte prostor dveří, předejdete tak hádkám, frustracím a skrytým překážkám.

 

VYBAVTE HLAVNÍ VCHOD OCHRANNOU ENERGIÍ

Čím bytelnější dveře má vstup do Vašeho domu, tím mají mocnější ochrannou energii. Číňané vybavují své vchody dveřními ochránky, zejména ve chrámech a palácích. Často se jedná o zvířecí symboly. Pokud máte pocit, že potřebujete ochranu, zkuste postavit dvojici sošek představujících ochranné psi "fu" před vstup Vašeho domu. Na každou stranu hlavního vchodu byste měli postavit jednoho psa.

Vynikající kůrou, která dodá Vašemu domovu i žovitu ochrannou energii je zavěšení svazku symbolických čínských prskavek blízko schodu. Můžete je pověsit hned vedle vstupních dvěří.

 

NEPODCEŇUJTE STAV VAŠICH DVEŘÍ

Neexistuje pro domov nic škodlivějšího, než oprýskané, vrzající nebo jinak rozbité vstupní dveře. Je důležité dveře pravidelně udržovat a to okamžitě, jinak by tyto neduhy mohly přivolat neštěstí na obyvatele domu.

STAV DVEŘÍ DŮSLEDEK
dřou o podlahu frustrace, zablokovaná energie
ztěžka se otevírají frustrace, zablokovaná energie, problémy v zaměstnání
ztěžka se zavírají těžko vymahatelné pohledávky, obtížné plnění úkolů
skřípající panty problémy, obavy, strach
špatné zárubně disharmonie v životě
rozbité okno nebo zástěna pokles životní energie
uvolněné a rozvrzané dveře nestabilita v životě
uvolněná klika nejste schopni správně život uchopit
samovolně se otevírají nebo zavírají nestabilita v životě
oprýskaná barva pokles čchi, deprese

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář