Jdi na obsah Jdi na menu

Ložnice podle Feng shui

20. 7. 2020

Jako každá místnost v domě, má i ložnice svoje pravidla uspořádání. Čínské učení Feng-Shui radí, na co si dát pozor při zařizování Vaší ložnice, aby nedocházelo k hromadění negativní energie a to následně nevedlo například k partnerským problémům, pocitům neklidu a špatnému spánku.

 

SPRÁVNĚ VYBRANÝ PROSTOR PRO LOŽNICI

Ložnice by měla být umístěna co nejdále od vchodových dveří bytu/domu. Budete tak mít silnější pocit kontroly nad Vaším bydlením. Neměla by být umístěna nad garáží, protože může docházet k rušivým energiím. Také pokud parkujete před oknem ložnice, nestůjte přední částí vozu směrem dovnitř - podle Feng shui takové jednání může vynést hrozbu fyzického úrazu na obyvatele. V oblasti dveří nechávejte vždy volný průchod tak, aby šly dveře otevírat i zavírat bez překážek.

 

PRŮCHOD Z LOŽNICE DO KOUPELNY

Ačkoliv je to moderní a značně praktické, průchod z ložnice do koupelny Feng shui nedoporučuje. Otevřené dveře do koupelny totiž odčerpávají z ložnice pozitivní energii. Proto pokud už máte koupelnu propojenou s ložnicí, dveře za sebou vždy zavírejte.

 

UMÍSTĚNÍ A MATERIÁL POSTELE

Posltel by vždy měla být umístěna tak, aby její majitel viděl na vstupní dveře a měl co největší rozhled po místnosti. Lůžko by nemělo být obrácené přímo ke dveřím například bokem, protože pak může docházet k nehodám nebo zdravotním problémům. Čelo postele má být u stěny. 

Pozor si dávejte na starý masivní nábytek. Energie Čchi je přitahována k tvrdému dřevu ( čím tvrdší tím silnější "vodič") a může vyzařovat různě nebezpečné energie. Pokud máte starožitný nábytek a nevíte, jaký byl jeho předchozí majítel, doporučuje se nábytek očistit solí nebo nechat 10-15 minut na přímém slunci.

Nedávejte nic pod postel, nad ní  ( kromě krystalu) ani vedle ní. Nehromaďte okolo postele haraburdí. Postel a její okolí udržujte v čistotě 

Krystal zavěšený nad postelí bystří mysl, přnáší duchovní uvědomění a odstaňuje pochybnosti o sobě samém. Také navozuje klid a pocit bezpečí. 

 

MATRACE A LOŽNÍ PRÁDLO

Dvě samostatné matrace mohou zapříčinit odcizení ve vztahu a rozpolcení. Ložnímu prádlu, především polštářům, pravidelně dopřávejte "sluneční lázeň".

 

ODSTRAŇTE ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE

Budíky, rádia, přehrávače nebo notebooky. To všechno se nám válí v ložnici a všechna tato zařízení mají neblahý vliv na naše zdraví. V blízkosti posltele mohou nenápadně pohlcovat naši životní energii a snižovat tak odolnost vůči nemocem a celý imunitní systém. Pokud chcete elektroniku v ložnici mít, umístěte ji neblíže 60-90 cm od těla.

 

OSVĚTLENÍ A BARVA MALBY

Pokud chcete upevnit partnerský vztah, umístěte do ložnice těžký kámen nebo sošku. Při umisťování si představte, jak se vztah usazuje a zpevňuje. Feng shui také radí použít měkké přírodní barvy. Růžová je pozitivní pro nový vztah, který zůstane dlouhodobě stabilní a šťastný.

 

ZRCADLA

Názory na zrcadlo v ložnici se různí. Zrcadlo by mělo podle feng shui mít kulatý tvar, a mělo by být z bronzu. Bronz totiž pohlcuje negativní energii. Má odrážet něco pozitivního a světlého, nejlépe květiny. Zrcadlo musí být udržováno v čistotě, nesmí mít praskliny nebo zakalení. 

Problémem je, když zrcadlo odráží postel. Partneři se tak vystavují vážnému nebezpečí nevěry, 3.osoby ve vztahu a oba jsou v napětí. Nejnebezpečnější je umístit zrcadlo přímo proti posteli - může přinést partnerům rozluku.

Stejně jako zrcadlo působí i jiné odrazové plochy, jako obrazovka televize nebo monitor počítače.

 

OBLEČENÍ A ÚLOŽNÉ PROSTORY

Každý den vyčistěte Váš šatník. Jednou za roku proveďte v rámci úklidu vytřídění pravidlem 80/20 - 80% šatníku zanechte, 20% vyhoďte či darujte. Uděláte tak místo pro nové věci a vyčistíte energii.

Nevkládejte šaty do vysokých polic. Tyto věci vytváření těžkost nad úrovní Vašeho spánku.

Všechno špinavé prádlo uklízejte. Nenechávajte prádlo volně ležet po pokoji.

 

TO OSTATNÍ

Ostré a vystupující rohy nábytku mají negativní dopad na Vaše zdraví.

V ložnici umístěte něco zeleného, nejlépe rostlinu. Navodí pocit klidu, haromie a růstu.

Nikdy nepokládejte věci na parapety na okna. Ráno nechávejte roztažené závěsy, ať do pokoje proudí sluneční světlo.

Zbavte se všeho harampádí, které zadržuje volné proudění energie. Nedávejte nepotřebné krámy do rohů místnosti, tašky, časopisy nebo hrnky ukliďte.

Přeplněné skříně a zásuvky dopomáhají ke špatné náladě ve vztahu.

Zbavte se množství sentimentálních památek, které mohou vyvolávat pocity tísně a bránit partnerům jít v životě kupředu.

Nenechávajte v ložnici fitnes pomůcky, kola, ani nevyžizujte pracovní záležitosti. Žádné pracovní stoly, telefony, PC ani papíry. Ložnice je místo klidu a odpočinku a trávíte v ní jednu třetinu svého života.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář