Jdi na obsah Jdi na menu

Energie barev

Čínská teorie praví, že vše včetně nás samých je tvořeno pěti prvky. Dřevem, vodou, ohněm, zemí a kovem. Každý z těchto prvků reprezentuje mimo jiné i různá barevná spektra. Barvy tedy můžete použít v kombinaci s vizaualizací a harmonizovat tak vaše fyzické a duševní zdraví.

 

prvek barva
dřevo zelená, modrá, modrozelená
oheň červená
země žlutá, oranžová, hnědá, béžová
kov bílá
voda černá, tmavě modrá

 

Například pokud budete nosit oblečení v pěti barvách různých prvků, podpoříte tak svou vitalitu. Opět proces podpořte vizualizací - představte si, jak se Vaše tělo nabíjí energií a jak se Vaše zdraví zlepšuje.

V přechozím článku jsem psala o použití červené barvy na jednu stěnu, pokud je Vaše obydlí blízko hřbitova, nebo nemocnice. Červená barva je barvou životní energie. Je nejsilnější barvou, signalizuje oheň. Můžete ji použít i na vstupní dveře - dodá Vašemu životu sílu. Pokud potřebujete posílit Váš život v oblasti kariéry, červená je tou nejúčinější volbou.

Žlutou barvu použijte na jihozápadní zeď. Případně použijte žluté doplňky. Tato barva působí pozitivně na mezilidské vztahy a zdraví.

Dejte si pozor při výběru obrazů na zeď ložnice. Vyplatí se investovat do maleb ptáků. Obraz vodopádu Vám pomůže ve finančních záležitostech - ovšem neumisťujte jej do ložnice. Voda v ložnici je totiž podle feng shui naprosté tabu. Barvami bohatství a hojnosti jsou zelená, červená, modrá a fialová.

Růžová je barva lásky. Růžové povlečení nebo malba na zdi posílí Váš život v oblasti vztahů. 

Do ložnice nejsou vhodné tmavé odstíny, jejich energie Vás může dovést k depresím a uzavřenosti.

Mnoho párů má na zdech ložnice broskvovou barvu. Podle feng shui sice zpočátku tato barva působí romanticky a něžně, ale časem se pocity propojení vytrácejí. Broskvovou tedy raději nahraďte růžovou. Ta přislibuje dlouhodobý a spokojený vztah.

Zelená barva evokuje růst a nový život. Také přispívá ke štěstí domácnosti, klidu  a harmonii. Proto je dobré mít v domácnosti živé rostliny nebo alespoň zelené doplňky.

Bílá barva se doporučuje, pokud chcete snížit svou tělesnou hmotnost. Protože v černém oblečení lidé vypadají štíhlejší, bílá barva funguje přesně naopak - bílá barva je tedy motivací k hubnutí.

V oblasti vzdělávání má silný vliv modrá nebo zelená barva. Použijte je tedy ve Vaší pracovně nebo v dětském pokoji.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář